Самолет е бил изгубен без обяснение. Частен самолет Чесна се разби

...
Самолет е бил изгубен без обяснение. Частен самолет Чесна се разби
Коментари Харесай

Частен самолет изчезна мистериозно в Балтийско море

Самолет е бил " загубен " без пояснение. 

Частен аероплан " Чесна " се разруши в Балтийско море край крайбрежията на Латвия при мистериозни условия.

Самолети на НАТО бяха изпратени да последват самолета по време на безредния му полет, който стартира в Южна Испания. Властите споделят, че самолетът, в който се счита, че е имало четирима души, е трябвало да кацне в Кьолн, Германия, само че вместо това се е насочил към Балтийско море, предава dnes.bg.

Пилотите на НАТО и шведските чиновници, които следели самолета, не видяли никого в пилотската кабина.

" Самолетът е летял от Испания за Кьолн, само че по време на полета самолетът е трансформирал маршрута си ", се споделя в изказване на латвийската работа за гражданска авиация. " Диспечерите на въздушното придвижване не са съумели да споделят с екипажа на самолета ", се споделя в известието и прибавя, че самолетът " Чесна " 551 е регистриран в Австрия, само че притежателят е в Испания.

Междувременно уебсайтът за следене на данни FlightRadar24 оповестява, че самолетът е изхвърчал от испанския град Херес де ла Фронтера в 12:56 GMT. В 17:37 се вижда, че той губи скорост и височина.

Германският вестник " Билд " споделя, че самолетът е съобщил за проблеми с налягането в кабината след политане и контактът е бил изгубен, откакто е напуснал Иберийския полуостров.

Бойни самолети от няколко страни следваха самолетът " Чесна " по време на пътуването му.

Спасителни екипи от Латвия, Швеция и Литва дойдоха в региона на злополуката скоро след известията, че самолетът е паднал в морето покрай латвийския град Вентспилс.

Самолетът се разруши, " когато горивото му свърши ", сподели по-късно пред AFP ръководителят на интервенцията по търсене и избавяне на Швеция Ларс Антонсон, добавяйки, че " не са открити човешки остатъци ".

Антонсон споделя, че спасителите " въобще нямат пояснение, можем единствено да спекулираме " за случилото се, " само че хората на борда явно са били недееспособни ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР